Waarom een reünie?

Het boek Fatima in Tilburg van Paul Spapens bracht mij op het idee om al die oude gezichten van klas- en buurtgenoten weer eens te zien. Mijn zus Idie woont nog steeds in Fatima, dus ik kom er af en toe nog wel.

Is het belangrijk om dat te willen? Om te kijken naar toen. Gaat het erom, om te weten wie we zijn geworden? Ja / nee, hoewel, soms is het natuurlijk wel bijzonder om te horen hoe het eenieder vergaan is in de afgelopen 50/70 jaar.

Bij het googelen kwam ik onze oude overbuurjongen Ton tegen. In mijn herinnering – die natuurlijk ook een eigen leven is gaan leiden – een muzikale vriend van mijn broer zaliger Huub die ook gitaar speelde. Ton blijkt net als mijn broer overleden. Maar ik kwam van Ton ook een foto tegen, samen met Henny Vrienten die toen in de Bisschop Zwijsenstraat woonde. Blijkt Ton ook nog het lied Bloed, zweet en tranen te hebben geschreven. Dat is dus wel leuk. Maar vooral om al die veranderde gezichten weer te zien. De verhalen komen op 28 mei 2022 vanzelf weer boven water.

Vrienden uit de Valkenierstraat, Fred en Berrie die bij de Schotjes speelde. Toen ik in de Kruisvaardersstraat woonde, de jongens waar ik mee opgroeide. Voetballen op het plein,  een hele bende op de hoek van de Hertogstraat waar Martin woonde, elkaar weer allemaal ontmoeten. Ton Reijnen die mijn destijds wilde haar onder controle kreeg. 

Jan Engel van Mierlo maakte al snel een Facebookpagina: Fatima 1950-1970.

5 Weken later zijn er al ruim 100 leden enthousiast over het idee elkaar weer eens te zien. Samen met Ad Schraven hadden wij snel contact gelegd met ContourdeTwern. We gingen kijken bij Koningshaven – voor ons het fraterhuis van o.a. de Fraters Nicasio, Priscus en Hungero – samen met mijn zwager Léon, die al jarenlang betrokken is bij allerlei activiteiten in Fatima.

De eerste vergadering is inmiddels gehouden met 15 (oud)Fatimezen. Er werd een datum geprikt, taken verdeeld en werkgroepen opgezet. Er komt een digitale foto-expositie, die tot circa een week na de reünie aanwezig blijft in Wijkcentrum Koningshaven. Een expositie met jullie foto’s van die er zijn en die er waren.

Voor de jaren 50-70 muziek, het liefst van en door Fatimezen van toen, zal gezorgd worden. Je krijgt een gastvrije ontvangst, met o.a. naambatches zodat je weet wie wie is.

We zijn in gesprek met de Stichting Erfgoed Fatima, de Wijkraad en de basisschool om het financiële deel goed te regelen. Sponsoren worden uitgenodigd contact op te nemen met de stuurgroep middels het daarvoor bestemde contactformulier.

Klik hier voor meer informatie over de reünie


Thieu Mertens

BELANGRIJK !

REÜNIE THUISKOMEN IN FATIMA 1950 - 1970 ZATERDAG 28 MEI 2022
----------------------------------
Het maximale aantal van 350 reünisten is bereikt.
----------------------------------
Eventuele afmelding kun je doen met het afmeldformulier.